Opakowania spożywcze

Zadrukowane zewnętrznie monofolie lub wewnętrznie (międzywarstwowo) laminaty papieru i foli z tworzyw sztucznych ewentualnie laminaty papieru i aluminium lub laminaty wielowarstwowe z tworzyw sztucznych do produkcji termozgrzewalnych torebek. Na zioła i przyprawy w proszku i w płynnie: pieprz, papryka, chili, imbir, sosy, drożdże w płynie itp. Na desery: kisiele, budynie, galaretki, proszki do pieczenia, cukier waniliowy, soda oczyszczona, bakalie itp. Na herbatę, kawę, produkty typu instant. Na słodycze: owijki zachowujące pamięć skrętu na cukierki, batoniki, czekolady, wafle, chipsy, chrupki, itp. Na mrożonki. Zadrukowane między warstwowo laminaty z tworzyw sztucznych np. BOPP + LDPE do wytwarzania torebek z produktami przeznaczonymi do głębokiego mrożenia np. owoców, warzyw, mieszanek warzywnych, pyzy, pierogi itp. Na lody, masło. Zadrukowane zewnętrznie laminaty aluminium z polietylenem lub aluminium z papierem i polietylenem do pakowania artykułów w kostki. Materiały dostosowane do przechowywania w niskich temperaturach.

Opakowania przemysłowe

Opakowania dla przemysłu chemicznego, kosmetycznego, farmaceutycznego np.: laminaty na saszetki z kremami, maseczkami, laminaty do pakowania opatrunków i instrumentów medycznych np. igły, strzykawki, opakowania miękkie na mydła antybakteryjne w płynie, kostki toaletowe.

Shrink sleeve

Etykiety w formie rękawa z folii termokurczliwych, wykonywane w technologii offsetowej na foliach PVC, PETG i OPS. Idea systemu opiera się na nałożonym na butelkę (lub inne opakowanie) rękawie z folii termokurczliwej. Rękaw pod wpływem temperatury kurczy się, opasując dany artykuł. Zadrukowane folie w postaci taśmy możemy dostarczyć w roli.